2016-06-03 Säsong

För vi har tagit studenten…

Lycka. Ångest. Glädje. Oro. Få tillfällen i livet (framförallt i den åldern, när känslorna bara ligger på lur och tar minsta chans till utbrott) innefattas av så många blandade känslor på en och samma gång, som tiden när det är dags för studenten. Och helt plötsligt, efter att med förhoppningsvis varsam hand, blivit lotsad genom dagarna så ställs man framför friheten.

En frihet med stort ansvar. Med stora krav. Men framför allt stora möjligheter. Äntligen har man möjlighet, att låta tonåringens existentiella och höga tonarter (Vad ska jag göra med mitt liv?! Åh, vad jag längtar, tills jag får bestämma själv! etc.) få det utrymme som det så länge krävt. ”Varsågod, här har du ditt liv, din frihet. Gör nu det du alltid drömt om.”

Men först ska det såklart njutas av sommaren också. En sista chans att göra sig av med valprycken innan verkligheten och nästa steg knackar på. Så njut och glöm inte; det fixar sig alltid, det ordnar sig nog.

Och har du inte möjlighet att vara med och uppvakta den som nu kastar sig ut i livet? Kolla då in våra fina studentpresenter som innehåller både gott, kul och kärlek.

Ha en fin sommar!

/Fredrik