Kontakt

Här finns svaren på de vanligaste frågor som vi får till vår Kundtjänst. Kolla gärna nedan så hoppas vi att du snabbt och lätt hittar ett svar på din fråga. Skulle du ändå inte få svar på det du undrar, är du självklart välkommen att kontakta oss på mail eller med hjälp av snabbformuläret längst ner på denna sida.

Skicka utomlands?

Inte just nu tyvärr!

Det brukar ju gå att välja annat land än Sverige på vår sajt. Men tyvärr är leveranstiderna fortfarande lite svajiga ute i Europa, vilket gör att vi ännu inte släppt på möjlighet igen, att skicka dit.
I de nordiska länderna (förutom Norge, som infört tull från första kronan även på presenter) funkar det bättre efter sommaren som varit igen, så vi hoppas snart att det blir bättre även i övriga delar av Europa och att vi då kan börja igen.
Men för tillfället går det inte att välja annat land, dessvärre. ☹

Använder du hotmail för din e-post?

Isåfall kan det hända att svar eller orderbekräftelsen från oss hamnar i en annan mapp/kategori/flik än din primära inkorg. Så kolla gärna det en extra gång och tänk på att markera våra mejl som prioriterade, så att du framöver inte missar viktig info från oss.

Utebliven orderbekräftelse

I normala fall kommer din orderbekräftelse till din mejl direkt i samband med genomförd betalning. I vissa fall kan den hamna i skräppostmappen, så kika även där. Hör annars av dig till oss, så vi kan bekräfta din beställning. Detta är jätteviktigt framför allt om du betalt med faktura, då denna också kommer till den mejl-adress du uppgivit.

Leveransfrågor

Godisboxen skickas som ett Varubrev 1:a klass med Postnord och det är de som delar ut våra boxar direkt i brevlådan/brevinkastet. Avisering sker endast i undantagsfall. Men det händer, så fråga alltid din mottagare om han/hon har fått en avi om denne inte har fått boxen utdelad. Utdelning sker normalt alla vardagar, enligt Postnords gällande villkor. Godisboxen kan därför inte garantera leveranstiden, men boxen skickas alltid från oss för att kunna delas ut på önskat leveransdatum. Men det händer att leveranstiden tar upp till 3 dagar och detta är tyvärr inget vi kan göra något åt, utan måste hänvisa till Postnords villkor.

Fakturafrågor

Det är Klarna som tillhandahåller all vår fakturering och kan hjälpa dig med alla frågor kring din fakturabetalning. OBS! Du får ingen pappersfaktura skickad till dig, utan den kommer digitalt (PDF-länk) till den e-postadress du angivit. Om du av någon anledning saknar din faktura hör av dig till Klarna så får du snabb hjälp.

Epost: info@klarna.se
Telefon: 08-120 120 10

Du är självklart också välkommen att kontakta oss på kundtjänst om du är osäker eller vill veta mer om detta!

Läs alla våra köpvillkor 

Så här beställer du

Visa mig!

Är du en omtänksam och kärleksfull influencer? Klicka här:

Influencer samarbete Godisboxen

Kontaktuppgifter

Epost: kundtjanst@godisboxen.se

Vår postadress är:
Godisboxen Sverige AB
Box 70
27122 Ystad
Org.nr: 556964-9865

Formulär

Jag godkänner <a href="/integritetspolicy/" target="_blank">Godisboxens integritetspolicy*</a>