2016-08-22 Säsong

Äppelpaj och bio. Inomhusmyset närmar sig!

Förhoppningsvis har ni haft en bra sommar. Och självklart hoppas vi kunna fortsätta njuta ett tag till av ljumma kvällar och skönt häng på uteplatsen. Men sen då? Tar allt slut? Absolut inte! Det är bara en period av nödvändigt tvärtemot som kommer, dvs den där perioden med lite närmare till ett negativt tankesätt ( ”Vad kallt det är!” ”Kolla, vinden tog krukorna!”) som ändå behövs för att kunna njuta sommaren till max (”Äh, tänd grillen. Lite regn har ju aldrig skadat!” ”Kolla, vinden tar myggorna!”).

Och det är ju också en period som bjuder in till ett lugnare tempo med fler hemmakvällar utan någon större risk att avlägsna kusinbarn, som plötsligt känner sig familjära på sin husvagnsodyssé genom landet på jakt efter lunch/middag och frukost, plötsligt dyker upp. Och visst funkar det väl att ställa undan gräsklipparen redan nu? Några extra centimeter är säkert bara bra under vintern.

Så njut av att sommaren snart är över och längta till filtmyset i soffan! Och vill du sprida din höstpositivism till dem som ännu hakar sig fast i ångesten, så kan du såklart fixa det med en godisbox. Eller vad sägs om lite skönt äppelpajsdoftande te med tillhörande choklad? Eller varför inte boosta vännen med klassisk schweizernöt och ett avkopplande biobesök?

Härliga höst, välkommen! Åtminstone tills träden börjar tappa bladen och det är dags för krattning…

Ha det gott!
/Fredrik